Bitcoin Price Poised voor ‚Imminent‘ Breakout As Network Hashrate Hits Record Highs

De prijs van de bitcoin zou een ‚dreigende‘ doorbraak kunnen zien, volgens de laatste Glassnode gegevens.

Het gegevensfirma zegt dat bitcoin (BTC) de afgelopen zes weken bullish heeft geflitst temidden van positieve ketenactiviteit.

Ondertussen is het BTC-netwerk hashrate blijven groeien, met een zevendaags gemiddelde van 123,4 exahash per seconde (EH/s) op maandag.

In een rapport van 6 juli is de Glassnode Network Index (BNI), die de algemene toestand van het Bitcoin-netwerk meet, week na week met één punt gestegen tot een waarde van 56 punten. Tegelijkertijd gleed de BTC-prijs van $9.125 naar $9.070, een stabiliteit die grotendeels onverwacht is.

De index meet metrieken zoals de gezondheid van het netwerk, het sentiment en de liquiditeit om de sterkte van de fundamenten van de bitcoin te bepalen. Volgens het rapport stegen de gezondheid van het netwerk en het sentiment met respectievelijk 3 punten en 6 punten. De liquiditeit daalde met 6 punten.

Terwijl BTC de afgelopen maanden verrassend stabiel is gebleven, wijzen de indicatoren op een dreigende doorbraak, waarbij de fundamentals constant sterk blijven„, aldus Glassnode.

Externe factoren zoals de nog niet bevestigde correlatie tussen bitcoin en de traditionele financiële markten zorgen er echter voor dat de onzekerheid blijft bestaan ondanks de positieve signalen binnen de markt„, voegde het eraan toe.

Het nieuws komt omdat het Bitcoin Code netwerk deze week nieuwe hoogtepunten heeft bereikt. Volgens gegevens van Blockchain heeft BTC hashrate of de totale rekenkracht een zevendaags gemiddelde van 123,4 EH/s op 6 juli bereikt, een all-time-high. Een week eerder bedroeg het cijfer gemiddeld 115,3 EH/s.

Een stijgende hashrate heeft de neiging om te wijzen op het geloof in het netwerk door bitcoin-mijnwerkers. Vaak leidt dit tot een verhoging van de prijs van BTC. In de afgelopen dagen is de prijs van bitcoin gestegen van ongeveer $9.070 tot $9.316 op het moment van schrijven, zo blijkt uit gegevens van markets.Bitcoin.com.

Het directe doel is om boven de $10.000 te breken en daar te blijven. Analisten beschouwen dit niveau als belangrijk om de langverwachte prijsrally van BTC op gang te brengen.